Wijkdorp 3.0

Samen leuke dingen doen

Wat is er nodig om in Meerwijk fijn oud te worden, ook als je niet meer alles zelf kunt? Zouden we denkbeeldige ‘mini-dorpjes’ kunnen maken waar je gelijkgestemden kunt vinden om dingen mee te ondernemen, of hulp aan te vragen? In het project Wijkdorp 3.0 denken vier organisaties hierover na, mét bewoners. Want het mag geen plan worden dat alleen op de tekentafel werkt.

In de wijkkrant van juni staat een uitgebreid artikel over Wijkdorp 3.0. U leest het hier. Naar aanleiding van gesprekken met bewoners en een daaropvolgende brainstormavond is een ideeënboekje gemaakt, u kunt het hier lezen.

Concrete aanpak

Er zijn interviews gehouden met wijkbewoners en op 25 april volgde een brainstorm avond. De resultaten worden gebundeld in een zogenaamd ‘Ideeënboek’. Pré Wonen, Zorgbalans en Dock gaan kijken wat ze daarmee kunnen doen. Zij gaan ook met de gemeente bespreken wat die kan doen.

Op korte termijn wordt een wijkschouw gehouden om slecht begaanbare stoepen en weggedeeltes in kaart te brengen.

Dock-medewerker Susanne van Leeuwen gaat aan de slag met buurtbewoners die graag iets samen willen doen. Wilt u samen handwerken, eten, wandelen, een kaartje leggen, of iets heel anders? Neem contact op met Susanne van Leeuwen, 06-148 68 196 of mail naar svleeuwen@dock.nl.

Verzendlijst

Wilt u rechtstreeks op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rond Wijkdorp 3.0? Stuur een mail naar projectsecretaris Susanne van Leeuwen,  svleeuwen@dock.nl.

Er werd enthousiast gediscussieerd op 25 april.