Wijkdorp Meerwijk

 

 

Samen leuke dingen doen

Wat is er nodig om in Meerwijk fijn oud te worden, ook als je niet meer alles zelf kunt? Zouden we denkbeeldige ‘mini-dorpjes’ kunnen maken waar je gelijkgestemden kunt vinden om dingen mee te ondernemen, of hulp aan te vragen? In het project Wijkdorp Meerwijk (voorheen: Wijkdorp 3.0) denken vier organisaties hierover na, mét bewoners. Want het mag geen plan worden dat alleen op de tekentafel werkt.

Concrete aanpak

In de wijkkrant van juni 2017 staat een uitgebreid artikel over Wijkdorp Meerwijk. U leest het hier. Naar aanleiding van gesprekken met bewoners en een daaropvolgende brainstormavond is een ideeënboekje gemaakt, u kunt het hier lezen.  Daarnaast is een wijkschouw gehouden om slecht begaanbare stoepen en weggedeeltes in kaart te brengen. De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld om de gesignaleerde problemen aan te pakken.

Dock-medewerker Rubia Oehlers gaat aan de slag met buurtbewoners die graag iets willen doen in het nieuwe Da Vinci. Wilt u samen handwerken, eten, wandelen, een kaartje leggen, of iets heel anders? Neem contact op met Rubia Oehlers, 06 2444 25 01, roehlers@dock.nl.

Verzendlijst

Wilt u rechtstreeks op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rond Wijkdorp Meerwijk? Stuur een mail naar projectsecretaris Rubia Oehlers, roehlers@dock.nl.

Er werd enthousiast gediscussieerd op 25 april 2017.