Waar vind ik informatie over activiteiten?

In Schalkwijk is veel te doen voor senioren. Informatie vindt u op de volgende plekken:

• Alle activiteiten van Dock in Schalkwijk vindt u hier.
  • In de Gele Folder staat het overzicht van de seniorenactiviteiten van Dock en Hartenkamp, waaronder de busreisjes. U kunt hem afhalen in wijkcentra en verzorgingshuizen. Hij verschijnt telkens op 1 januari, 1 april, 1 juli, 1 oktober.
  • Op de website Ouderen Haarlem vindt u alles wat er in heel Haarlem te doen is.
  • Elke laatste woensdag van de maand vindt u in het Haarlems Weekblad de pagina Ouderen Nieuws.

Eettafel Wijkcentrum De Wereld

Iedere maandag- en woensdagavond koken enthousiaste koks voor u de heerlijkste maaltijden (2 gangen). U bent van harte welkom om samen met uw buurtgenoten van hun kookkunsten te komen genieten. U kunt zich opgeven aan de bar van het wijkcentrum, Laan van Berlijn 1, of op 023 543 6004. De kosten zijn €4,50, u betaalt vooraf aan de bar. Aanvang 17:15 uur.

De Kas

In De Kas zit een kapper en u kunt er tegen geringe vergoeding computerles krijgen. Hebt u een leuk idee voor de buurt? Bij De Kas kunt u ondersteuning krijgen om het uit te voeren. Bernadottelaan 199a, tel. 023 202 23 26.

Computerles van ervaren vrijwilligers

Wilt u meer leren over de computer en de digitale wereld of gewoon meer vertrouwen opdoen in het werken met de computer, tablet of smartphone? In deze cursus van 6 lessen kan het allemaal. Per les geeft u zelf aan wat u wilt leren. Onze vrijwilligers zijn zeer ervaren en de groep telt maximaal 6 mensen, dus u krijgt veel persoonlijke begeleiding. Tijd: woensdag, 13.30-15.30 uur, De Kleine Ringvaart (Floris van Adrichemlaan 102). De cursus kost € 30,- voor 6 lessen, inclusief koffie/thee. Meer informatie bij Susanne van Leeuwen,  06 148 68 196, of mailen naar svleeuwen@dock.nl.

Activiteiten Schalkweide

In verzorgingshuis Schalkweide worden activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn, ook niet-bewoners. Bijvoorbeeld film, live muziek of bingo. Ook is er wekelijks een sjoelclub (maandagmiddag), een koersbalclub (woensdagochtend) en een zangmiddag (donderdag). Wilt u hier lid van worden? Meld u dan aan bij JacobActief: 023-89 24 925, e-mail: jacobactief@sintjacob.nl.

Buurtkamer Marokkaanse ouderen in Buurtbox

U kunt naar de buurtkamer voor een kopje koffie of een spelletje. Elke dinsdag bent u van harte welkom van 10.00 tot 12.00 uur in de Buurtbox, Rudolf Steinerstraat 74 (begane grond grote flat).

Wilt u een sport uitproberen?

Met de gratis SportSupport Beweegpas 50+ kunt u 4 keer kennismaken met de meest uiteenlopende sporten, vanaf € 5,- voor 4 lessen. U bepaalt zelf wanneer u wilt starten. Er zijn ook kennismakingslessen voor chronisch zieken. Een gratis brochure of meer informatie kunt u opvragen bij Lucia Groof. Mail lgrooff@sportsupport.nl of bel 023 526 03 02. De website vindt u hier.

Wekelijks uurtje wandelen in de natuur

Elke week verzorgt Gezond Natuur Wandelen op tal van plekken in Haarlem wandelingen in het groen. Ook in Schalkwijk is er een groep. Elke zaterdag wordt er gewandeld van 10.00 tot 11.00 uur. Onderweg worden dingen verteld over de natuur. U kunt meewandelen wanneer u wilt, of dat nu één keer is of elke week. Verzamelpunt is zorgcentrum De Molenburg, Groningenlaan 12. Na afloop is er de mogelijkheid gezamenlijk iets te drinken. Informatie: Eva Nijhoff , tel 023 531 87 81 or 06 183 319 45.

Verder wordt er gewandeld in De Kennemerduinen, bij Spaarne en Haarlemmerhout, op Landgoed Leyduin en op Heerenduinen. Alle informatie over Gezond Natuur Wandelen leest u hier.

Foto: Eva Nijhoff
wandelen 1 foto EN