Waar vind ik informatie over activiteiten?

In Schalkwijk is veel te doen voor senioren. Informatie vindt u op de volgende plekken:

• Alle activiteiten van Dock in Schalkwijk vindt u hier.
  • In de Gele Folder staat het overzicht van de seniorenactiviteiten van Dock en Hartenkamp, waaronder de busreisjes. U kunt hem afhalen in wijkcentra en verzorgingshuizen. Hij verschijnt telkens op 1 januari, 1 april, 1 juli, 1 oktober.
  • Op de website Ouderen Haarlem vindt u alles wat er in heel Haarlem te doen is.
  • Elke laatste dinsdag van de maand vindt u in het Haarlems Weekblad de pagina Te Doen.

Hulp bij tablet, smartphone of e-reader

De Bibliotheek heeft een gratis mediaspreekuur. Elke dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur kunt u hulp krijgen bij het gebruik van tablet, smartphone of e-reader. Maar ook uitleg over wat Twitter, een weblog of Facebook nu is. Of hoe je zoekt op het internet en hoe je weet of de gevonden informatie betrouwbaar is. Een afspraak maken is niet nodig.

Eettafels Schalkwijk

Op maandag en woensdag koken vrijwilligers een heerlijke maaltijd in wijkcentra de Wereld (023 543 6004) en de Ringvaart (023 543 6001). U kunt zich tot 12.00 uur op de dag zelf aanmelden bij de bar of telefonisch, de maaltijd kost € 4,50. Vanaf 17.00 bent u welkom en om 17.30 gaat men aan tafel. Schuif ook gezellig aan!

Da Vinci

In Da Vinci zit een kapper en u kunt er tegen geringe vergoeding computerles krijgen. Hebt u een leuk idee voor de buurt? Bij Da Vinci kunt u ondersteuning krijgen om het uit te voeren. Da Vinciplein 73, Bernadottelaan 199a, tel. 023 543 60 02.

Computerles van ervaren vrijwilligers

Wilt u meer leren over de computer en de digitale wereld of gewoon meer vertrouwen opdoen in het werken met de computer, tablet of smartphone? In deze cursus van 6 lessen kan het allemaal. Per les geeft u zelf aan wat u wilt leren. Onze vrijwilligers zijn zeer ervaren en de groep telt maximaal 6 mensen, dus u krijgt veel persoonlijke begeleiding. Tijd: woensdag, 13.30-15.30 uur, De Kleine Ringvaart (Floris van Adrichemlaan 102). De cursus kost € 30,- voor 6 lessen, inclusief koffie/thee. Meer informatie bij Susanne van Leeuwen,  06 148 68 196, of mailen naar svleeuwen@dock.nl.

Activiteiten Schalkweide

In verzorgingshuis Schalkweide worden activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn, ook niet-bewoners. Bijvoorbeeld film, live muziek of bingo. Ook is er wekelijks een sjoelclub (maandagmiddag), een koersbalclub (woensdagochtend) en een zangmiddag (donderdag). Wilt u hier lid van worden? Meld u dan aan bij JacobActief: 023-89 24 925, e-mail: jacobactief@sintjacob.nl.

Kom lekker dansen

Iedere tweede dinsdag van de maand is er een dansochtend voor senioren en mantelzorgers. Een dansdocent verzorgt samen met een groep vrijwilligers een leuke ochtend waar u kunt stijldansen, vrij dansen of zitdansen, op muziek van vroeger en nu. U bent welkom van 10.30 tot 12.00 uur in wijkcentrum De Ringvaart, Fl. van Adrichemlaan 98. Heeft u geen vervoer, neem dan tijdig contact met ons op en dan proberen wij dit te regelen. De dansochtend wordt georganiseerd door SportSupport, Dock Haarlem en KennemerHart. Voor aanmelding of informatie: Annemarie Sybrandy, Kennemerhart: 06 237 49 234, Annemarie.sybrandy@kennemerhart.nl

Wilt u een sport uitproberen?

Met de gratis SportSupport Beweegpas 50+ kunt u 4 keer kennismaken met de meest uiteenlopende sporten, vanaf € 5,- voor 4 lessen. U bepaalt zelf wanneer u wilt starten. Er zijn ook kennismakingslessen voor chronisch zieken. Een gratis brochure of meer informatie kunt u opvragen bij Lucia Groof. Mail lgrooff@sportsupport.nl of bel 023 526 03 02. De website vindt u hier.

Ladies Fit

Multiculturele sportclub voor vrouwen, elke maandagavond in Ons Tweede Thuis (voorheen Heliomare), Florence Nightingalestraat 3. Van 19.00 tot 20.00 uur zijn de dames actief op muziek onder begeleiding van een gediplomeerd sportdocente. Ook is er een wandelclub op zondagochtend. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Louiza Bouzanih, 06 843 71 041.

Wekelijks uurtje wandelen in de natuur

Elke week verzorgt Gezond Natuur Wandelen op tal van plekken in Haarlem wandelingen in het groen. Ook in Schalkwijk is er een groep. Elke zaterdag wordt er gewandeld van 10.00 tot 11.00 uur. Onderweg worden dingen verteld over de natuur. U kunt meewandelen wanneer u wilt, of dat nu één keer is of elke week. Verzamelpunt is zorgcentrum De Molenburg, Groningenlaan 12. Na afloop is er de mogelijkheid gezamenlijk iets te drinken. Informatie: Eva Nijhoff , tel 023 531 87 81 or 06 183 319 45.

Verder wordt er gewandeld in Noord, Centrum, bij Spaarne en Haarlemmerhout en is er een rollatorwandeling vanuit wijkcentrum De Wereld (Laan van Berlijn). Alle informatie over Gezond Natuur Wandelen leest u hier.

Foto: Eva Nijhoff
wandelen 1 foto EN