Last van bomen

De wijkraad heeft gehoord dat veel bewoners last hebben van bomen die dichtbij woningen en flats staan. Heeft u er ook last van? Zo ja, meld dan hier waar de overlast uit bestaat en waar de boom staat.

8 reacties op “Last van bomen
 1. J.h.dobelmann schreef:

  Mijn naam is j.h.dobelmann :adres. Overamstelstraat 87 -1091 TM te Amsterdam.Mijn klacht is dat toen ik met mijn gezin hier ging wonen er veel zon was op het balkon ook bij mijn buurman de Hr.Beerling die naast ons woont.door de jaren heen is er door de boom die voor onze woning staat veel zon weggenomen en het word steeds meer.Mijn buurman en ik willen graag weten of daar iets aan is te doen.In afwachting van uw antwoord verblijf ik hierbij met vriendelijke groeten U hoogachtend j.h.dobelmann.

 2. werkgroep bomen schreef:

  Voor veel bewoner zal het vreemd klinken. maar de ondergetekende van dit schrijven kan melden dat enkele bewoners al vanaf vorig jaar oktober bezig zijn met de gemeentelijke Wijkgebiedsbeheerder, in samenspraak met Elan wonen, Spaarnelanden en met de wijkraad om de overlast van steeds hoger groeiende bomen in Meerwijk aan te kaarten. or gesprekken, resulteerde dat in bv een kap en snoei vergunning via Elan wonen van vijf bomen rondom de laatste flat van de Bernadottelaan. Deze vergunning werd afgegeven omdat deze bomen op eigen grond van Elan wonen stonden. De rest van de bomen langs het b.v. Het vlinder pad en de rest van Meerwijk zal een moeizaam gevecht worden met de gemeente. Inmiddels is er regelmatig telefonisch overleg hoe verder te handelen. Ik hou U op de hoogte van de vorderingen.
  vr. gr. Ruud Rouwhorst

 3. elisabeth schreef:

  22 maart 2015: ook ik houd van bomen, maar niet als ze het licht in mijn huis wegnemen. De gemeente zal hier opnieuw op gewezen worden

 4. Zamanian schreef:

  H.Zamanian zegt:
  18-3- 2015 om 8.uur.
  Wij wonen in de laatste flat aan de Berrnadottelaan in een van laatste appartement op de begane grond (nr. 234) Aan de tuinkant (zuid-westen) staan rondom hele hoge bomen die dicht tegen elkaar aan staan. Zomers hebben we helemaal geen licht meer in huis. De zon komt helemaal niet meer in de tuin.
  Een boom met veel wingerd eromheen gaat steeds schever staan.
  Zou hier Iets gedaan kunnen worden?

  Beantwoorden

 5. Rita Busch schreef:

  Wij wonen in de laatste flat aan de Berrnadottelaan in het laatste appartement op de begane grond (nr. 236) Aan de tuinkant (zuid-westen) staan rondom hele hoge bomen die dicht tegen elkaar aan staan. Zomers hebben we helemaal geen licht meer in huis. De zon komt helemaal niet meer in de tuin.
  Een boom met veel wingerd eromheen gaat steeds schever staan.
  Zou hier Iets gedaan kunnen worden?

 6. Wijkraad Meerwijk schreef:

  Het probleem is inmiddels gemeld bij de gemeente. Eén doel van dit forum is zoveel mogelijk reacties te verzamelen om de gemeente beter te kunnen informeren.

 7. W.Goverse schreef:

  De bomen aan de noordzijde van het vlinderpad, aan de achterzijde van de flat Elsa Brandstromstraat, zijn snelgroeiende bomen. In een aantal jaren tijd hebben ze ons hele uitzicht op de Meerwijkplas ontnomen. Recht voor ons balkon staat een echt lelijke boom, waar enkele grote takken aan ontbreken. We begrijpen dat de groenvoorziening belangrijk is, en we houden zelf ook van bomen en planten. Maar zo één keer per paar jaar de bomen een beetje “toppen” zou toch geen kwaad kunnen? Nu is er niemand meer die van het uitzicht op onze mooie plas geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*