Kinderen en jongeren

Dock Haarlem

In Schalkwijk is van alles te doen, voor jong en oud. Veel activiteiten worden georganiseerd door Dock Haarlem. Op hun website vindt u veel informatie en ook een overzicht van alle activiteiten.

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

Wil uw kind graag sporten, dansen of muziekles volgen, maar ontbreken de financiële middelen? Ga naar jeugdcultuurfonds.nl/haarlem of haarlem.jeugdsportfonds.nl. Meer informatie vindt u hier.

Streetwise

Lekker buiten spelen en veel plezier beleven… Zin in handbal, een speurtocht, estafette of landje veroveren? Kom naar Streetwise en doe mee! Elke week doen we leuke spelletjes.
Leeftijd: 6 – 12 jaar
Tijd: donderdag, 15.30 – 16.30 uur
Plaats: Spijkerboordpad (tussen de Rudolfsteiner- en Pa van der Steurflat)
Informatie: Suheyla Kasap, 06 489 80 924, skasap@dock.nl

Huiswerkbegeleiding

Leeftijd: 10 – 14 jaar
Tijd: maandag en donderdag 16.00 – 17.30 uur
Kosten: € 10,- voor 10 lessen
Waar: De Kas, Bernadottelaan 199a
Onder begeleiding van goed geschoolde krachten kunnen kinderen rustig hun huiswerk maken, indien nodig op de computer. Info: Josse Heijmen, josseheijmen@yahoo.com. Zie ook www.dekashaarlem.nl

Zelf organiseren

Steeds vaker worden er in Meerwijk door bewoners zelf activiteiten georganiseerd. Heeft u ook een leuk idee en kunt u wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met Mustafa Öcal, mocal@dock.nl, 06 301 81 630. Of met Suheyla Kasap, skasap@dock.nl, 06 4898 09 24. Beiden zijn medewerkers van Dock.


Voor (groot)ouders en kinderen samen

 

Speelgroep, tot 2,5 jaar

U bent van harte welkom om met uw (klein)kind tot ca. 2,5 jaar naar de speelgroep te komen. Elke week kunt u hier andere (groot)ouders met hun kinderen uit uw eigen buurt ontmoeten. In deze speelgroep kan, samen met u, gespeeld worden. Er is voldoende speelgoed om mee te spelen. Uw kind komt in aanraking met andere kinderen en u ontmoet ook andere (groot)ouders. De speelgroep wordt begeleid door een leidster, zij zorgt voor de gezamenlijke momenten zoals koffie drinken, voorlezen en liedjes zingen. Er is regelmatig een wijkverpleegkundige aanwezig bij wie u terecht kunt met vragen over verzorging en opvoeding. U kunt gewoon komen en hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Leeftijd: tot 2,5 jaar. Tijd: woensdag 9.30 – 11.00 uur (schoolvakanties gesloten)
Kosten: € 1,50 per keer of € 12,50 voor een strippenkaart (10x)
Waar: basisschool de Meer
Facebook: Speelgroepen Haarlem

Koffie & Opvoeding

Kennismaken met andere moeders onder het genot van een kopje koffie? Ervaringen uitwisselen over opvoeding en ontwikkeling? Vragen voor een deskundige of voor andere moeders? Kom dan naar Koffie & Opvoeding! U hoeft zich niet aan te melden en de inloop is gratis. Meer informatie: Gea Apeldoorn, gapeldoorn@dock.nl, 06 570 66 187.

  • Wijkcentrum de Ringvaart, maandag 9.30 – 11.30 uur
  • Basisschool de Meer, dinsdag van 8.30 – 10.30 uur. Contactpersoon van alleen deze groep is Ayse Aktas, aaktas@dock.nl, 06 390 223 59
  • De Buurtbox, woensdag 9.30 – 11.30 uur
  • Vinci 73, dinsdag van 8:30 – 10:00 uur

Ondersteuning bij opvoeding

In wijkcentrum De Ringvaart en Vinci 73 worden twee cursussen gegeven die u steunen bij de opvoeding: Opstapje en Opstap, elk voor verschillende leeftijdsgroepen. ‘Opstapje’ is voor gezinnen met kinderen van twee tot vier jaar en vindt in het wijkcentrum plaats, in groepsbijeenkomsten. ‘Opstap’ bereidt kinderen voor op groep drie. Ouders leren wat ze zelf thuis kunnen doen om hun kind spelenderwijs voor te bereiden op school.

Voor ouders met kinderen tot 8 jaar is er Spel aan Huis. Wekelijks komt iemand op huisbezoek om te spelen met het kind/de kinderen en de ouders te ondersteunen bij hun opvoedvragen.

Informatie: Ayse Aktas, 06 390 223 59, aaktas@dock.nl