Hulp in en om het huis

Buurtbedrijf

U kent het vast wel. Er moet iets gebeuren waar u al zo lang tegenop ziet. U heeft de kennis niet of het werk is te zwaar. Het buurtbedrijf  kan u helpen. Tegen een betaalbare vergoeding doen zij bijvoorbeeld klusjes in en om het huis, hulp in de tuin, bezorgen en ophalen van goederen. 06 81 33 66 68.

BUUV

Waar het buurtbedrijf zich richt op de wat grotere klussen kunt u voor kleine klusjes terecht bij BUUV. BUUV is er voor allerlei soorten hulp die buurtbewoners elkaar geven. U kunt daar iets vragen én zelf iets aanbieden. Dat kan van alles zijn: computerhulp, gezelschap, boodschappen doen, kleine reparaties, enzovoort.
Hulp via BUUV is gratis. (023) 55 178 45.

Vrijwillige Hulpdienst Schalkwijk

Een andere vorm van burenhulp is de Vrijwillige Hulpdienst Schalkwijk. Ouderen, gehandicapten en alleenstaanden kunnen hier praktische hulp krijgen waar het nodig is. Dit geldt zowel klusjes in huis en tuin, als vervoer en begeleiding naar arts of therapie. De vrijwilliger doet dit gratis tegen een kleine onkostenvergoeding. (023) 535 37 00.

Repair Café

Kapotte spullen kunt u ook laten repareren bij een Repair Café. Gratis en vrijwillig. Repair Café helpt de afvalberg kleiner te maken. Dat bespaart energie en grondstoffen. Een cd-speler die niet meer open wil, een kapotte broodrooster, een trui met mottengaatjes. Weggooien? Mooi niet! Repareer ‘t in het Repair Café!

1e dinsdag van de maand: Repair Café Rozenprieel
Buurtcentrum de Tulp, Voortingplantsoen 56, 19.30 tot 21.30 uur.

2e woensdag van de maand: Repair Café Haarlem-Oost
Vadercentrum Zuidparker, Bijvoetstraat 5, 19.00 tot 21.00 uur.

3e dinsdag van de maand: Repair Café Meetingz
Schalkweide, Floris van Adrichemlaan 15, 19.30 tot 21.30 uur.