Hulp bij opvoeden

Centrum voor jeugd en gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)  is er voor alle ouders, opvoeders, kinderen en jongeren in Haarlem die vragen hebben over opgroeien en opvoeden. Of het nu gaat om een eenvoudige of ingewikkelde vraag, CJG-medewerkers helpen u graag op weg. Zij doen dat door goed te luisteren naar uw vraag en samen met u te bedenken hoe u het beste geholpen bent. 088-995 84 84.

U kunt ook deelnemen aan een van de vele groepsactiviteiten of -cursussen gericht op opgroeien en/of opvoeden. Het actuele aanbod staat hier.

Ondersteuning bij opvoeding

In wijkcentrum De Ringvaart en Vinci 73 worden twee cursussen gegeven die u steunen bij de opvoeding: Opstapje en Opstap, elk voor verschillende leeftijdsgroepen. ‘Opstapje’ is voor gezinnen met kinderen van twee tot vier jaar en vindt in het wijkcentrum plaats, in groepsbijeenkomsten. ‘Opstap’ bereidt kinderen voor op groep drie. Ouders leren wat ze zelf thuis kunnen doen om hun kind spelenderwijs voor te bereiden op school.

Voor ouders met kinderen tot 8 jaar is er Spel aan Huis. Wekelijks komt iemand op huisbezoek om te spelen met het kind/de kinderen en de ouders te ondersteunen bij hun opvoedvragen.

Informatie: Ayse Aktas, De Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, tel. 023 543 06 90, of 06 39 022 359.

Koffie & Opvoeding

Kennismaken met andere moeders onder het genot van een kopje koffie? Ervaringen uitwisselen over opvoeding en ontwikkeling? Vragen voor een deskundige of voor andere moeders? Kom dan naar Koffie & Opvoeding! U hoeft zich niet aan te melden en de inloop is gratis. Meer informatie: Suheyla Kasap, 06 48 98 09 24, skasap@dock.nl

  • Wijkcentrum De Ringvaart, maandag van 09.30 tot 11.30 uur
  • De Buurtbox (Rudolf Steinerstraat 74, begane grond), woensdag van 09.30 tot 11.30 uur
  • Basisschool De Wadden – locatie Molenwijk, donderdag van 8.30 tot 10.15 uur