Doe-tuinen Poelbroekpark

Poelbroektuin 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen Meerwijk en Vijfhuizen ligt in het Poelbroekpark het moestuincomplex Poelbroektuin. Deze moestuinen zijn in 1994 opgezet door de gemeente om 55-plussers (ook van andere culturen) die op een flat woonden actief te houden en met elkaar in contact te brengen. Inmiddels kan iedereen die in Haarlem woont een tuin huren, ook mensen die jonger zijn.

De tuintjes zijn 5 bij 5 meter en voor € 25,- per seizoen te huur. Men kan daarop groente, kruiden, fruit en bloemen telen. Bestrijdingsmiddelen en aardappelteelt zijn verboden. Er zijn 146 tuinen; de tuincommissie zorgt voor de dagelijkse gang van zaken.
De Poelbroektuin is onderdeel van de Stichting Doe-tuinen. Er zijn zeven Doe-tuincomplexen in Haarlem.

Gereedschap

Op de tuin staat een container met gereedschap. De harken, spades, kruiwagens en gieters kunnen door de tuinders gebruikt worden. Ook zijn er centrale composthopen. Er is een imker actief op de Poelbroektuin en in 2014 is er een insectenhotel gemaakt.

Informatie

De laatste tijd is er veel belangstelling voor de moestuin. Er is een wachtlijst om een tuin te kunnen huren. Voor aanmelding of informatie: secretariaat.poelbroektuin@gmail.com. Ook kunt u op de website kijken: www.poelbroektuin.nl.

poelbroektuin-klein-2